Heemkunde Zevenbergen

Een wandeling door Zevenbergen (met of zonder gids)

Wie kent Zevenbergen, het stadje van voorheen, de historische haven van toen, zijn ruim 700 jaar rijke en geschiedenis en het bruisende verenigingsleven ? En toch; Zevenbergen is groter dan u denkt !

Heeft u iets te vieren; een verjaardag of jubileum en heeft u daarvoor nog geen totale invulling ?

Speciaal voor u heeft heemkundekring “Willem van Strijen” een wandeling samengesteld, waarbij u met een groep, tegen een kleine vergoeding, onder deskundige leiding een kennisverrijkende wandeltocht maakt door het centrum en aan u de keuze of u dit met uw groep wilt doen op zaterdag, zondag of op een weekdag.

Gegarandeerd een fantastische ervaring !

Reservering tel.: 0168 323584

Daarnaast kunt u, ook al wandelend, het stadje op uw eentje of met enige familieleden of bekenden verkennen met in uw hand een historische wandelroute op schrift (verkrijgbaar bij de Brunawinkel Haveneind, bij Primera in de Molenstraat, de bibliotheek of de Oudheidkamer).

Tijdens de wandeling, met of zonder gids, kunt u, als de terrassen weer geopend zijn, al zittend even bijpraten over wat u reeds heeft ervaren tijdens uw wandeltocht.

U kunt tevens het plan opvatten om op later datum de eeuwenoude basilicale Catharinakerk en de neoromaanse Bartholomeüskerk uitgebreid (o.l.v. een gids, verbonden aan deze kerken) van binnen te gaan bekijken.

En zeker niet vergeten: een bezoek aan de oudheidkamer / museum aan Zuidhaven Oost no: 17; elke zaterdag van 14.00- 17.00 uur.

Absoluut………: een wandeling door Zevenbergen is de moeite waard ! ! !