Programma van de Heemkundekring Willem van Strijen in de komende tijd

27 september 2023: Presentatie over Sybrand Casparus Jan Heerma van Voss

Locatie:     Zaal: Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, Zevenbergen
Tijd:          19:30  (toegang gratis)

Woensdag 27 september a.s. om 19:30 uur organiseren we in zaal Bij Verhoeven aan de Kerkstraat 8, een lezing over Sybrand Heerma van Voss. De toegang is gratis. De lezing wordt gegeven door Arie de Bruin van de Heemkundekring uit Etten Leur, die zich al meer dan 20 jaar heeft verdiept in het leven van deze bijzonder man. 
Sybrand Casparus Jan Heerma van Voss was een man van onze streken. Geboren in Oud Gastel wordt hij later directeur van de suikerfabriek in Zwartenberg en ook nog een tijdje van de Dankbaarheid in Zevenbergen. Verder heeft hij veel betekend voor het sociale leven. Hij is vooral ook bekend van het feit dat hij bij het 40 jarig bestaan van zijn suikerfabriek in 1909 voor het eerst in Nederland een vliegtuig heeft laten opstijgen. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Sybrand_Heerma_van_Voss

Kom woensdag eens luisteren naar het verhaal van deze markante persoonlijkheid en leer ook over het leven in onze streken ruim 100 jaar geleden. Kerkstraat

2 november 2023: Heemkundecontact (foto’s kijken met de Heemkundekring over de Molenbergstraat, de Allenweg, ’t Sas en de Fabrieksstraat)

Locatie:     Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg
Tijd:          14:00 uur (toegang gratis)

Op deze dag gaat het over de Molenbergstraat, de Allenweg. ’t Sas en de Fabrieksstraat. Volop Achterpadje dus en niet te vergeten Nolleken’s Sas en de Lamgatse Brug en het Lamgatse Veer.

10 november 2023: Poteravond

Locatie:     Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, Zevenbergen
Tijd:          18:00 uur (zaal open 17:30 uur)
Toegang:    Voor donateurs ( en als er nog plaats over is, voor overige geïnteresseerden)

Op 10 november 2023, zoals altijd op de tweede vrijdag van november, organiseert de Heemkundekring weer haar jaarlijkse Poteravond. We eten dan poters, verse worst, zult, peertjes en alles wat er verder bij hoort. Donateurs dienen zich hiervoor op te geven. U hoort in september hoe dat kan. 

Ook dit jaar zal Ine Krielen weer een quiz voorbereiden over het Zeuvenbaaregs dialect, maar dat is voor na de maaltijd.  

Poteravond 2022
Poteravond 2022
Poteravond 2018

18 november 2023: Aankomst Sinterklaas in Zevenbergen.
                                Museum Zevenbergen wordt dan het Pietenhuis

Vanaf 18 november 2023 is Museum Zevenbergen weer het Pietenhuis. Je kunt er dan op elk moment Zwarte Pieten tegenkomen. Waarschijnlijk ontvangt Sinterklaas op 25 november weer kinderen in het Pietenhuis, maar dat wordt georganiseerd door het Zevenbergse Sinterklaascomite. Hou hun informatie in de gaten. Zodra we weten wat er precies gaat gebeuren, leest u dat hier.
 
Op Zaterdag 2 december is het Pietenhuis ook geopend van 14 tot 17 uur zoals altijd. Sinterklaas is er dan niet, maar je kunt zomaar een Piet tegenkomen. Een mooie gelegenheid om het Pietenhuis eens te bekijken zonder bang te hoeven zijn.

 

Kamer van Sinterklaas in het Pietenhuis in 2020
Kamer van Sinterklaas bij nacht 2020
Kokpiet in het Pietenhuis 2021
Sinterklaas, mener Michel en de Burgemeester in het Pietenhuis (Museum Zevenbergen)