Programma van de Heemkundekring Willem van Strijen in de komende tijd


Altijd al je stamboom willen uitzoeken ?

Datum:                dinsdag 4 juni 2024 
Tijd:                    13:30 tot 16:00
Locatie:               Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, Zevenbergen

Wij kunnen je daarbij helpen. Heemkundekring Willem van Strijen is op dinsdag 5 maart gestart met een cursus voor beginners of voor de wat minder doorgewinterde speurders die misschien ergens zijn vastgelopen. U kunt echter ook nu gewoon aansluiten. Het doel is om mensen op weg te helpen respectievelijk verder te helpen bij het bouwen van hun stamboom. De bedoeling is om iedere eerste dinsdag van de maand bij elkaar te komen. 

Aan de orde komen natuurlijk de werkwijze die je het best kunt volgen, waar je gegevens over je voorouders kunt vinden en vooral ook waar je je gegevens overzichtelijk en herleidbaar kunt opslaan. Inmiddels zijn de meeste archieven via het internet te raadplegen en om erin te neuzen hoef je de deur niet meer uit. Dat betekent wel dat het eigenlijk allemaal computerwerk is. Maar heel ingewikkeld is het ook weer niet. 

Geïnteresseerden zijn welkom, ook als je de eerste sessie hebt gemist. De bijeenkomsten staan vooral ook in het teken van elkaar helpen. Zo kom je verder.
Als je een laptop hebt, breng die dan mee, maar zonder kan ook. Je kijkt dan mee bij een collega en gaat thuis aan de slag. Graag even aanmelden op genealogie@heemkundezevenbergen.nl  zodat we weten hoeveel belangstelling er is. 

Het is gratis, maar de consumpties niet4


Heemkundecontact

Datum:                6 juni 2024 
Tijd:                    14:00
Locatie:               Bibliotheek, Kasteelweg, Zevenbergen
Toegang:              Gratis

Op deze middag gaan we weer foto’s kijken uit het verleden van Zevenbergen. Het thema is de viering van 700 jaar Zevenbergen in 1990. We laten foto’s zien van de feestelijkheden in dat jaar en kijken ook nog even terug in de 700 jaar geschiedenis die toen werden gevierd.


Heemkundecontact

Datum:                5 september 2024 
Tijd:                    14:00
Locatie:               Bibliotheek, Kasteelweg, Zevenbergen
Toegang:              Gratis

Op deze middag gaan we weer foto’s kijken van mensen van Zevenbergen. We gaan gewoon kijken naar foto’s van mensen uit het verleden van Zevenbergen. We zien wel wie u herkent en wie niet en zullen zoveel mogelijk vertellen wie er op de foto’s staan. Herdenking 80 jaar bevrijding, Lezing over WOII in Zevenbergen

Datum:                19 en 26 oktober – 2 en 9 november 2024 (op andere dagen alleen op afspraak)

Tijd:                    Zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur
Locatie:               Museum Zevenbergen, Zuidhaven 17, Zevenbergen
Toegang:              Gratis

Op 5 november 2024 is het 80 jaar geleden dat Zevenbergen door de Amerikanen werd bevrijd van de Duitse overheersing. In Museum Zevenbergen gaan we daar van half oktober tot eind november aandacht aan besteden. We doen dat door middel van een diapresentatie met commentaar over WOII in Zevenbergen en met een tentoonstelling van foto’s en interessante documenten uit die periode. Zo hebben we een ganzenbordspel met de naam “Goed en Kwaad tijdens Hinkepink” dat laat zien wat goed en wad kwaad was tijdens de regeerperiode van Seyss-Inquart, documenten over de Jodenvervolging, etc. En natuurlijk is er dan nog steeds onze vaste opstelling over WOII.


Herdenking 80 jaar bevrijding, Lezing over WOII in Zevenbergen

Datum:                7 november 20 
Tijd:                    14 tot 16 uur
Locatie:               Filmzaal van de “Zeven Schakels”
Toegang:              Gratis

Op 5 november 2024 is het 80 jaar geleden dat Zevenbergen door de Amerikanen werd bevrijd van de Duitse overheersing. Op 7 november organiseren we een lezing over de Tweede Wereldoorlog in Zevenbergen in de filmzaal van de Zeven Schakels aan de Kasteelweg in Zevenbergen. Deze is voor iedereen toegankelijk, natuurlijk zolang er plaats is.