Programma van de Heemkundekring Willem van Strijen in de komende tijdHeemkundecontact

Datum:                4 april 2024 
Tijd:                    14:00
Locatie:               Bibliotheek, Kasteelweg, Zevenbergen

Op deze middag gaan we weer foto’s kijken uit het verleden van Zevenbergen. Het thema is de wijk Torenveld en Krooswijk.


Dorpsquiz Zevenbergen

Datum:                5 april 2024 
Tijd:                    19:30
Locatie:               Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, Zevenbergen

Volgeboekt. U kunt zich niet meer opgeven  !!!!!!!!!!!!!!!
Volgend jaar weer .

Op vrijdag 5 april 2024 organiseert de Heemkundekring een dorpsquiz over Zevenbergen. Kom u kennis van Zevenbergen eens testen. De vragen gaan over het verre, niet zo verre en recente verleden en over dingen die nu nog gewoon te zien zijn. 
Het is een teamquiz, waarvoor groepjes van 3 tot 5 personen kunnen inschrijven. Kunt u niet zo’n groepje bij elkaar krijgen, geef dat dan aan, dan combineren we die individuen tot groepjes. 

Inschrijven kan per email op 
Vermeld uw naam en de namen van uw teamgenoten en kies een geuzennaam voor het team. 

De kosten bedragen € 10,- per team en daarvoor serveren we ook wat te snacken bij de borrel, die dan weer voor eigen rekening is. Als u zich inschrijft via het emailadres, sturen we u alle verdere gegevens toe, inclusief hoe u het inschrijfgeld kunt betalen.

Hier onder een paar foto’s van de laatste quiz in de bibliotheek, nog voor Coron


Museumweekend

Datum:                7 april 2024 
Tijd:                    14:00 -17:00
Locatie:               Museum Zevenbergen, Zuidhaven 17, Zevenbergen

Vanwege het museumweekend zijn we behalve zoals altijd op zaterdag , ook op zondag 7 april geopend van 14 tot 17 uur. We vertonen dan film en fotocollages van Zevenbergen. Als u er vroeg bij bent, mag u zelf kiezen wat u wilt zien. 
Natuurlijk kunt u ook gewoon het museum bekijken. 

Altijd al je stamboom willen uitzoeken ?

Datum:                dinsdag 2 mei 2024 
Tijd:                    13:30 tot 16:00
Locatie:               Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, Zevenbergen

Wij kunnen je daarbij helpen. Heemkundekring Willem van Strijen is op dinsdag 5 maart gestart met een cursus voor beginners of voor de wat minder doorgewinterde speurders die misschien ergens zijn vastgelopen. U kunt echter ook nu gewoon aansluiten. Het doel is om mensen op weg te helpen respectievelijk verder te helpen bij het bouwen van hun stamboom. De bedoeling is om iedere eerste dinsdag van de maand bij elkaar te komen. 

Aan de orde komen natuurlijk de werkwijze die je het best kunt volgen, waar je gegevens over je voorouders kunt vinden en vooral ook waar je je gegevens overzichtelijk en herleidbaar kunt opslaan. Inmiddels zijn de meeste archieven via het internet te raadplegen en om erin te neuzen hoef je de deur niet meer uit. Dat betekent wel dat het eigenlijk allemaal computerwerk is. Maar heel ingewikkeld is het ook weer niet. 

Geïnteresseerden zijn welkom, ook als je de eerste sessie hebt gemist. De bijeenkomsten staan vooral ook in het teken van elkaar helpen. Zo kom je verder.
Als je een laptop hebt, breng die dan mee, maar zonder kan ook. Je kijkt dan mee bij een collega en gaat thuis aan de slag. Graag even aanmelden op genealogie@heemkundezevenbergen.nl  zodat we weten hoeveel belangstelling er is. 

Het is gratis, maar de consumpties niet7


Heemkundecontact

Datum:                6 juni 2024 
Tijd:                    14:00
Locatie:               Waarschijnlijk Bibliotheek, Kasteelweg, Zevenbergen

Op deze middag gaan we weer foto’s kijken uit het verleden van Zevenbergen. Het thema staat nog niet vast, 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


Herdenking 80 jaar bevrijding

Datum:                15 oktober – 15 november 2024 

Tijd:                    Zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur en op afspraak

Locatie:               Museum Zevenbergen, Zuidhaven 17, Zevenbergen


Op 5 november 2024 is het 80 jaar geleden dat Zevenbergen door de Amerikanen werd bevrijd van de Duitse overheersing. In Museum Zevenbergen gaan we daar van half oktober tot eind november aandacht aan besteden. We doen dat door middel van een diapresentatie met commentaar over WOII in Zevenbergen en met een tentoonstelling van foto’s en interessante documenten uit die periode. Zo hebben we een ganzenbordspel met de naam “Goed en Kwaad tijdens Hinkepink” dat laat zien wat goed en wad kwaad was tijdens de regeerperiode van Seyss-Inquart , documenten over de Jodenvervolging, etc. En natuurlijk is er dan nog steeds onze vaste opstelling over WOII.