U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Boeken en Kranten

Er zijn maar weinig boeken verschenen over de geschiedenis van Zevenbergen. Er zijn echter gelukkig een aantal mensen in het verre en nabije verleden geweest die een en ander verzameld hebben en daar wat boeken en boekwerkjes uit hebben samengesteld. Wij kunnen hier niet alle schrijvers noemen, maar de heren Delahaye (Streekarchivaris), W. Meulblok en I. de Groot kunnen hier wel worden genoemd. Met de fotoboeken van Zevenbergen heeft de heer Meulblok een uniek stuk historie voor ons vastgelegd.

Door de Heemkundekring zijn in de loop der tijd de periodieke boekjes "Oud Nieuws" samengesteld waarin de leden van de redactiecommissie en alle betrokken vrijwilligers (schrijvers) de geschiedenis van Zevenbergen en de bewoners zoveel mogelijk hebben vastgelegd.

In een extra uitgave van "Oud Nieuws" t.g.v. het 700 jarig bestaan van Zevenbergen van de Heemkundekring en in het boekwerkje "Personen en feiten uit de geschiedenis van Zevenbergen" wordt een groot deel van de  historie van Zevenbergen onthuld.

Bij de Heemkundekring zijn nog  exemplaren van "Oud Nieuws" verkrijgbaar. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Ook zijn de boekjes in PDF formaat beschikbaar. Vraag er naar!!

Tevens hebben wij een aantal boeken in onze bibliotheek over deze streek.

Deze zijn ter inzage beschikbaar.

Klik hier om te zoeken in onze bibliotheek