U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Een stadswandeling met of zonder gids.

Wie kent Zevenbergen, het stadje van voorheen, de historische haven van toen, zijn ruim 700 jaar rijke en geschiedenis en het bruisende verenigingsleven ? En toch; Zevenbergen is groter dan u denkt en heeft een heel rijke geschiedenis!

Heeft u iets te vieren: een verjaardag of een jubileum of heeft u een "house warming"party en wilt u uw gasten Zevenbergen laten zien, denk dan eens aan een stadswandeling ?  U kunt dan nog eens naar buiten tijdens uw feest en leert ook nog wat over Zevenbergen.

Speciaal voor u heeft heemkundekring “Willem van Strijen” een wandeling samengesteld, waarbij u met een groep, tegen een kleine vergoeding, onder deskundige leiding een kennisverrijkende wandeltocht maakt door het centrum en aan u de keuze of u dit met uw groep wilt doen op zaterdag, zondag of op een doordeweekse dag. Desgewenst passen we de route aan in overeenstemming met uw wensen.

Daarnaast kunt u, ook al wandelend, het stadje in uw eentje of met enige familieleden of bekenden verkennen met in uw hand een historische wandelroute op schrift (verkrijgbaar bij bij Primera in de Molenstraat, of de Oudheidkamer).

Tijdens de wandeling, met of zonder gids, kunt u, als de terrassen weer geopend zijn, al zittend even bijpraten over wat u reeds heeft ervaren tijdens uw wandeltocht.

U kunt tevens het plan opvatten om op later datum de eeuwenoude Catharinakerk en de neo-romaanse Bartholomeuskerk uitgebreid (o.l.v. een gids, verbonden aan deze kerken) van binnen te gaan bekijken. 

En zeker niet vergeten:  een bezoek aan de oudheidkamer / museum aan Zuidhaven 17

Als u op onderstaande link klikt kunt u de wandeling bekijken die René Bastiaansen maakte voor Omroep Brabant in 2003 met o.a. een bezoek aan de kelder onder de RK Bartholomeuskerk.

Wandeling door Zevenbergen van Omroep Brabant.

 Een uitzending van Zuid-West TV van 1 december 2019.

 Varen in West-Brabant met een wandeling naar Zevenbergen