U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verhalen

In deze rubriek publiceren we verhalen met relevantie tot Zevenbergen of minstens de vroegere gemeente Zevenbergen. Omdat verhalen vaak te lang zijn om integraal in de website te worden opgenomen, stellen we ze beschikbaar als een PDF, die kan worden gedownload. Om zo'n bestand te kunnen lezen moet u Acrobat Reader installeren, maar 99% kans dat dat al op uw PC of tablet staat.  Probeer het verhaal van uw scherm te lezen en niet te printen, dat spaart papier.

Als u zelf een verhaal heeft, stuur het dan naar ons toe, dan komt het in deze rubriek. Als het past in de programmering van ons tijdschrift "Oud Nieuws" kan de redactie het ook daar in opnemen, maar dan wordt er altijd eerst aan u gevraagd om toestemming.


Latijn in de Brabantse Dialecten

Bij gebrek aan verhalen van lezers, hierbij een link naar de website www.brabantserfgoed.nl waar heel veel verhalen over Brabant te vinden zijn. Wist u dat veel woorden in het Brabantse dialect afkomstig zijn van de Romeinen. Lees er HIER over.


Gezien door de kinderogen van John Knappers (geboren 09-11-1933)

Enkele dagen geleden nam Marjoleine Knappers contact met ons op.  Zij had een verhaal over WOII van haar 86 jarige oom John Knappers uit Zevenbergschen Hoek, dat ze graag ergens wilde publiceren. Via onderstaande link kunt u het downloaden en lezen.

Verhaal van John Knappers