U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wie/Wat is dit ?

Natuurlijk weten we bij de heemkundekring ook niet alles en daarom vragen we uw assistentie bij het herkennen en beschrijven van bepaalde foto's.  Heeft u informatie over onderstaande foto's, vul dan het contactformulier in en vertel ons wat u weet. Vermeld wel de datum die bij de foto is afgedrukt.
Zodra we antwoorden hebben, geven we die weer bij de foto's.


Namen gezocht van bruidjes bij 60-jarig huwelijk in 1959

Hieronder twee foto's van het 60- jarig huwelijk van Piet de Leeuw en Cor Roovers in 1959. We zijn op zoek naar de namen van de bruidjes. Op de tweede foto's staan nummers op de hoofden van de afgebeelde personen. Daaronder staat weer een lijst met nummers en de namen die al bekend zijn. Wie kan er ontbrekende namen invullen ? Graag nummer en naam doorgeven via Contactformulier (hier klikken)

 

 

 


1 juli 2020

Hieronder staan twee afbeeldingen. Een rijtje huisjes en een kaart uit 1925.

Op de kaart is een groen streepje getekend door een steegje dat de Doelstraat met de Molenstraat verbond. Stonden de huisjes die op de foto staan in het groene steegje op de kaart of niet?

Was dat steegje Molenstraat of Sint Jorisstraat?

Wim Santbergen schreef ons:

Bovenste foto betreft de Sint Jorisstraat(Achterpadje)welke omhoog ging naar de 'Meulenberg'. Hier voetbalden wij vaak, middels 2 stenen op de weg maakten wij het doel, soms ook met jassen. Aan de rechterzijde, vlak voor de bocht bij de zwarte schuur woonde Crisje Aarts bij zijn ouders (duivenmelker). Je kon hier voorlangs tussen 2 huizen lopen en kwam dan de VIVO van Janus Timmermans uit. Ter hoogte waarvan foto gemaakt is woonde aan de linkerkant Piet Broeders, aan rechterzijde haaks op de weg stonden 3 huisjes waarvan wij in het laatste woonden op nr.10. (voor alle duidelijkheid beide helaas niet  te zien)


29 juni 2020

Wie weet wat dit is ????


12 juni 2020

Dit is Juffrouw R Groot. Maar wie van de vier is Juffrouw R Groot en wie zijn de andere drie dames en waar bevinden zij zich?? Als u ons kunt helpen graag uw reactie via het contactformulier van onze site.

2 juni 2020

Vandaag bracht iemand dit voorwerp naar het museum. Hij heeft ons uitgelegd wat het was, maar we zijn benieuwd wie het nog meer weet. Hint: Het is geen mega ijsschep.

Geen goed antwoord ontvangen: Voordat iedereen een palenboor had, werden de gaten voor palen gegraven met een smalle schop. Het was dan lastig om de laatste grond uit dat gat te krijgen. Daarvoor werd dit apparaat gebruikt. De schep wordt opengeklapt naar beneden in het gat geduwd en dan gesloten en omhoog gehaald.  Het apparaat is te bezichtigingen in ons museum .                         

23 MEI 2020

Als locatie van onderstaande foto staat in sommige archieven Achterdijk wij twijfelen.

Kunt u ons helpen door de juiste locatie aan ons door te geven?

 

De huidige bewoner Dhr. van Meer vertelt dat dit pand gesloopt is en dat er nu zijn bungalow staat aan de Hazeldonkse Zandweg. Bovendien was er een politieagent die vertelde dat dit inderdaad het geval is en dat hij toen hij in Zevenbergen begon, in dit huis in de kost was. Zijn kamer was de linker dakkapel.


12 mei 2020

Wie weet welke schoolklas dit is ? (jaar, namen, school ?)


11 mei 2020

Welk voetbalteam is dit en wie zijn dit ?