U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Corona

Vanaf 19 november 2020 is het museum van de Heemkundekring Willem van Strijen weer geopend, maar dan alleen op afspraak voor kleine groepen (afhankelijk van de dan geldende regels) en met mondkapje !!

Zodra de corona-richtlijnen van de overheid het toelaten zullen we onze deuren weer openen. We zullen dat dan op deze website laten weten. Klik hier voor onze "spelregels".

Welkom in "Museum Zevenbergen"
van de Heemkundekring Willem van Strijen

Kom eens langs in onze knusse museum aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen. Wij zijn gevestigd in het woonhuis van een oude gerenoveerde binnenboerderij uit 1780. Het woonhuis, bestaande uit een woonkeuken, een mooie kamer met bedstee en een buurtwinkeltje zijn ingericht met spullen uit de beginjaren 1900. In het achterhuis vindt u oude ambachten zoals een smederij met hoefstal, een vlasserij, timmerwerkplaats, bakkerij, etc. Hier vindt u veel materiaal dat we hebben gekregen van Zevenbergse middenstanders die met hun werkzaamheden zijn gestopt. Hier vindt u ook onze bibliotheek met vele boeken over Zevenbergen. Op de bovenverdieping hebben we ons eigenlijke museum met archeologische vondsten, een spreekkamer van een tandarts uit 1934, herinneringen aan de suikerindustrie, medische apparatuur, etc. etc. Kom eens langs en geniet van Zevenbergen zoals het vroeger was.

Klik hier om te zoeken naar objecten in ons museum.

Vanaf 1 juli 2020 is ons museum weer open, maar alleen op afspraak en alleen onder een aantal voorwaarden die de 1,5 meter samenleving als gevolg van de coronacrisis stelt. U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar info@heemkundezevenbergen.nl . Als u om welke reden dan ook niet kunt mailen, bel dan naar 06-37 44 92 59 .

Klik hier om de voorwaarden in te zien

De normale openingstijden zijn na de Corona crisis weer van kracht:

Zaterdag:        14:00 tot 17:00 uur  (tot nader order tijdens de Corona crisis niet van kracht)
Maandag:        10:00 tot 12:00 uur (tot nader order tijdens de Corona crisis niet van kracht)

Het verre verleden

Uit het verre verleden hebben we in ons museum o.a. een schoentje uit de 14de eeuw dat op de Markt is opgegraven en een een brok van de in de 15de eeuw afgebroken stadsmuur van Zevenbergen. De fundamenten van deze oude muur werden bij graaf-werkzaamheden in de Neerhofstraat bloot gelegd en moesten jammer genoeg voor de geplande nieuwbouw worden verwijderd. Onze rondleiders kunnen u van alles vertellen over deze historische schatten.                                             Kom dat zien!!!