U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Welkom in "Museum Zevenbergen"

van de Heemkundekring Willem van Strijen

Kom eens langs in onze knusse museum aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen. Wij zijn gevestigd in het woonhuis van een oude gerenoveerde binnenboerderij uit 1780. Het woonhuis, bestaande uit een woonkeuken, een mooie kamer met bedstee en een buurtwinkeltje zijn ingericht met spullen uit de beginjaren 1900. In het achterhuis vindt u oude ambachten zoals een smederij met hoefstal, een vlasserij, timmerwerkplaats, bakkerij, etc. Hier vindt u veel materiaal dat we hebben gekregen van Zevenbergse middenstanders die met hun werkzaamheden zijn gestopt. Hier vindt u ook onze bibliotheek met vele boeken over Zevenbergen. Op de bovenverdieping hebben we ons eigenlijke museum met archeologische vondsten, een spreekkamer van een tandarts uit 1934, herinneringen aan de suikerindustrie, medische apparatuur, etc. etc. Kom eens langs en geniet van Zevenbergen zoals het vroeger was. 

Klik hier om te zoeken naar objecten in ons museum.

Waarschuwing !!!!
Ons museum is helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelers. Met enige hulp is de begane grond wel te bezoeken, maar dan moeten een begeleider en iemand van de heemkundekring aanwezig zijn om te helpen. Als u met een rolstoel wilt komen, geeft u dat dan van te voren aan. 

De normale openingstijden zijn:
Zaterdag:        14:00 tot 17:00 uur  (In januari 2021 de hele maand gesloten)

Voor een bezoek op afspraak kunt u:
Mailen:            info@heemkundezevenbergen.nl
Bellen:            06-37 44 92 59
Tarief:             Klik hier

Voor bezoek door grotere groepen zoals schoolklassen gelden regels. Klik hier.

Het verre verleden

Uit het verre verleden hebben we in ons museum o.a. een schoentje uit de 14de eeuw dat op de Markt is opgegraven en een een brok van de in de 15de eeuw afgebroken stadsmuur van Zevenbergen. De fundamenten van deze oude muur werden bij graaf-werkzaamheden in de Neerhofstraat bloot gelegd en moesten jammer genoeg voor de geplande nieuwbouw worden verwijderd. Onze rondleiders kunnen u van alles vertellen over deze historische schatten.                                             Komt dat zien!!!