U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Museum Zevenbergen gaat op 3 juli 2021 weer open

Museum Zevenbergen gaat op 3 juli weer open. De openingstijden onder aan deze pagina zijn dan weer van kracht.

Omdat Corona nog niet helemaal voorbij is gelden voorlopig nog enkele regels om besmetting te voorkomen. Omdat er regelmatig wordt versoepeld, veranderen deze regels met enige regelmaat. Er is van uitgegaan dat op 26 juni de mondkapjesplicht vervalt als genoeg afstand kan worden gehouden. Vanaf 3 juli gelden de volgende regels in ons museum:

• 1,5 m afstand, geen symptomen van corona en handen desinfecteren. Als geen afstand kan of wil worden gehouden, dan een mondkapje dragen.
  • Maximaal 2 groepen van maximaal 4 personen boven 12 jaar (tenzij het mensen uit een gezin betreft) tegelijk in het museum op voorwaarde dat de groepen bij elkaar uit de buurt kunnen blijven en er dus twee rondleiders van de Heemkundekring aanwezig zijn. Als er slechts een rondleider beschikbaar is, kan slechts een groep van maximaal 4 personen worden rondgeleid.
  • Tijdens normale openingstijden kunt u zich melden bij het museum en ter plaatse reserveren als er op dat moment nog ruimte is (eigen risico). Uw naam en contactgegevens worden dan door ons geregistreerd.
  • Als u zeker wilt zijn dat u naar binnen kunt, kunt u reserveren zoals onderaan deze pagina is aangegeven.

Welkom in "Museum Zevenbergen"

van de Heemkundekring Willem van Strijen

Kom eens langs in onze knusse museum aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen. Wij zijn gevestigd in het woonhuis van een oude gerenoveerde binnenboerderij uit 1780. Het woonhuis, bestaande uit een woonkeuken, een mooie kamer met bedstee en een buurtwinkeltje zijn ingericht met spullen uit de beginjaren 1900. In het achterhuis vindt u oude ambachten zoals een smederij met hoefstal, een vlasserij, timmerwerkplaats, bakkerij, etc. Hier vindt u veel materiaal dat we hebben gekregen van Zevenbergse middenstanders die met hun werkzaamheden zijn gestopt. Hier vindt u ook onze bibliotheek met vele boeken over Zevenbergen. Op de bovenverdieping hebben we ons eigenlijke museum met archeologische vondsten, een spreekkamer van een tandarts uit 1934, herinneringen aan de suikerindustrie, medische apparatuur, etc. etc. Kom eens langs en geniet van Zevenbergen zoals het vroeger was.

Klik hier om te zoeken naar objecten in ons museum.

Waarschuwing !!!!
Ons museum is helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelers. Met enige hulp is de begane grond wel te bezoeken, maar dan moeten een begeleider en iemand van de heemkundekring aanwezig zijn om te helpen. Als u met een rolstoel wilt komen, geeft u dat dan van te voren aan.

De normale openingstijden zijn:
Zaterdag:        14:00 tot 17:00 uur
Maandag:       10:00 tot 12:00 uur

Voor een bezoek op afspraak kunt u:
Mailen:            info@heemkundezevenbergen.nl
Bellen:            06-37 44 92 59

Voor bezoek door grotere groepen zoals schoolklassen gelden regels. Klik hier.

Het verre verleden

Uit het verre verleden hebben we in ons museum o.a. een schoentje uit de 14de eeuw dat op de Markt is opgegraven en een een brok van de in de 15de eeuw afgebroken stadsmuur van Zevenbergen. De fundamenten van deze oude muur werden bij graaf-werkzaamheden in de Neerhofstraat bloot gelegd en moesten jammer genoeg voor de geplande nieuwbouw worden verwijderd. Onze rondleiders kunnen u van alles vertellen over deze historische schatten.                                             Komt dat zien!!!